Ex-schooldirecteur cel in voor verduistering

De voormalige directeur van de Rotterdam Business School moet twaalf maanden de cel in voor verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en stelselmatig witwassen. Ook moet hij de school ruim 105.000 euro terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Tegen de man was vijftien maanden gevangenisstraf geëist.

De Hogeschool Rotterdam, waar de Rotterdam Business School onder valt, noemt de uitspraak terecht. Het is ,,een belangrijk signaal dat fraude met gemeenschapsgeld niet wordt getolereerd".

In september vorig jaar werd de directeur geschorst, nadat er onregelmatigheden in de administratie en facturering aan het licht waren gekomen. In december werd hij ontslagen.

Volgens zijn advocaat had hij niet de bedoeling zichzelf te bevoordelen, maar was het geld bedoeld om de werving van nieuwe studenten uit Latijns-Amerika te bevorderen. De rechtbank veegde dat argument als onbewezen van tafel. De man schreef valse facturen van duizenden euro's per keer en gaf daar zelf akkoord voor.

Ex-schooldirecteur cel in voor verduistering
Ex-schooldirecteur cel in voor verduistering (Foto: ANP)