MMA-superster Rousey richting WWE

Het lijkt erop dat voormalig UFC-kampioene Ronda Rousey het MMA de rug toekeert en binnenkort in het showworstelen te zien is. Volgens bronnen dichtbij World Wrestling Entertainment (WWE) traint Rousey, die het vrouwen-MMA de UFC binnenloodste, samen met WWE-superster Brian Kendrick in Californië.

Het plan zou zijn om Rousey te laten debuteren tijdens het vrouwentoernooi Mae Young Classic in september. Rousey's teammaatje Shayna Baszler werkt momenteel ook voor de WWE en zal ook te zien zijn tijdens datzelfde toernooi. Twee andere trainingsmaatjes, Marina Shafir en Jessamyn Duke, doen inmiddels ook al aan professioneel showworstelen, een spektakelshow die in de Verenigde Staten immens populair is en miljoenen kijkers aan de tv bindt.

RRR liet haar gezicht al eens kort te zien bij een aantal worstelshows, namelijk WWE Wrestlemania 31, Summerslam 2014 en Absolute Intense Wrestling en de geruchten dat ze een verandering in haar carrière nastreefde werden sterker en sterker.

Nadat ze haar titel bij de UFC verloor en daarna niet meer de motivatie kon opbrengen om weer competitief de octagon in te gaan, leek haar gang richting de WWE onomkeerbaar. Rousey's laatse MMA-optreden was eind 2016 tijdens UFC 207, een razendsnel verlies tegen huidig kampioene Amanda Nunes.


Rousey tijdens Wrestlemania 31 in 2015 (Bron: Youtube)