FOK! Wat een weer: bewolkt

Op St.Laurens een regenvlaag, 6 weken duurt de regenplaag.

Hallo,

Vandaag wordt het bewolkt met lokaal kans op een bui. In het zuiden is er zelfs een kans op onweer. Het kwik kruipt moeizaam naar 20 graden.

De komende dagen blijft het wisselvallig en kan er van tijd tot tijd een bui vallen. Alleen maandag zou het wel eens heel fraai kunnen worden, maar daarover later deze week meer.

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 06:12
Zon onder: 21:19
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1675 Eerstesteenlegging van het Koninklijk Observatorium van Greenwich door koning Charles II.
1897 Felix Hoffmann produceert voor de eerste keer aspirine.
1925 Stormramp van 1925, een noodweer met zeer zware windstoten en meerdere tornado's verwoest o.a. Borculo.
1939 Het demissionaire Kabinet-Colijn V wordt, na slechts 16 dagen geregeerd te hebben, vervangen door Kabinet-De Geer II.
1990 De Arabische Liga houdt een spoedvergadering in Caïro en eist dat Irak zich uit Koeweit terugtrekt. Er wordt ook beslist een Arabische Vredesmacht naar Saoedi-Arabië te sturen.
1990 De Iraakse president Saddam Hoessein doet een oproep tot een heilige oorlog (Jihad) om het graf van Mohammed en Mekka uit handen van het Westen te houden.
2003 Het eerste huwelijk in de ruimte wordt voltrokken. Joeri Malentsjenko trouwt aan boord van het ISS met zijn (op aarde gebleven) vriendin Yekaterina Dmitriyeva.

Mijn collega-weerman Stephan was helemaal gelukkig. Hij is dol op regen en had dinsdag de dag van zijn leven.  (Foto: Stephan5)
Mijn collega-weerman Stephan was helemaal gelukkig. Hij is dol op regen en had dinsdag de dag van zijn leven. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!