El Ghazi: "Was als Nouri's broer"

Anwar El Ghazi scoorde zondag namens OSC Lille tegen FC Nantes en droeg die goal op aan Abdelhak Nouri.

El Ghazi trok nadat hij de 3-0 maakte zijn wedstrijdshirt uit waardoor er een zwart rugnummer 34 en de naam Nouri zichtbaar werd. "We hebben een heel bijzondere band. Ik was er bij Ajax voor hem als grote broer", vertelt El Ghazi aan De Telegraaf.

"Op het moment dat Appie bij het eerste kwam, keek hij de kat uit de boom en at hij tijdens het ontbijt stilletjes zijn broodje ei. Als hij bijvoorbeeld geen jus d'Orange durfde te halen, deed ik dat. En dan nam ik ook wat extra fruit voor hem mee."

"Ik wilde dit gebaar naar Appie maken", vervolgt El Ghazi. "Omdat het een fantastisch mens is, een heel goede en lieve jongen", gaat hij verder. "Hij is echt een vriend van me geworden. Het was ook een steunbetuiging aan zijn familie. Ik krijg van mijn trainer Marcelo Bielsa niet heel veel vrij, maar ben op mijn vrije dag naar Amsterdam gereden. Daar heb ik Appie's vader een knuffel mogen geven en kunnen zeggen dat hij een fantastische zoon heeft, waar iedereen van houdt. Het was een kippenvelmoment."