NS faalt met businzet; Voor Beter OV opent meldpunt

Zaterdagochtend hebben duizenden reizigers in Eindhoven meer dan een uur in de rij gestaan voor een vervangende bus. De treinen vanuit Eindhoven naar het noorden en westen reden niet wegens werkzaamheden aan het spoor.

Door een verkeerde inschatting van het aantal passagiers had de NS voor het vervangende busvervoer te weinig bussen gehuurd, waardoor vanaf 9 uur vanmorgen de wachttijd opliep tot meer dan anderhalf uur. Een aanzienlijk aantal reizigers met als bestemming de jaarlijkse botenparade in het kader van Gay Pride in Amsterdam kwam daardoor te laat in de hoofdstad aan of keerde onverrichterzake huiswaarts.

De Maatschappij Voor Beter OV is woest. "De NS mag worden geacht zijn eigen reizigersstromen goed te kennen: alle passagiers staan via de OV-chipkaart al jarenlang hun reispatroon af. Daarnaast kan de NS op zijn vingers natellen dat Gay Pride bezoekers uit het hele land trekt. Dit bussenfiasco is een beschamende vertoning," aldus voorzitter Rikus Spithorst. De reizigersclub heeft daarom vandaag een meldpunt geopend.

De klachten van gedupeerde reizigers zullen worden gebundeld en aangeboden aan NS-directeur Van Boxtel en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Klagen kan per e-mail.NS faalt met businzet Eindhoven (Foto: Voor Beter OV)
NS faalt met businzet Eindhoven (Foto: Voor Beter OV)