Gat in de begroting PSV door missen Europees voetbal

De beschamende uitschakeling in de derde voorronde van de Europa League is voor PSV niet alleen sportief een drama, ook financieel zit de club met een probleem. Na de dubbele nederlaag tegen NK Osijek kampen de Eindhovenaren met een gat van vijf miljoen euro in de begroting.

De club had aan premies en recettes van deelname aan de groepsfase van dit Europese toernooi opgenomen in de begroting. PSV heeft simpel gezegd tot en met het einde van het boekjaar – 30 juni 2018 – om dat op te lossen. Volgens Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, kan de club nog wel aan wat knopjes draaien, maar eigenlijk moeten er spelers worden verkocht.

Santiago Arias, Gaston Pereiro en doelman Jeroen Zoet worden genoemd als spelers waar interesse voor is. Ook de uitgerangeerde Adam Maher loopt nog altijd zijn rondjes op de Herdgang. "Dit is een van de moeilijkste situaties bij PSV, in de zeven jaar dat ik hier nu zit”, zegt technisch manager Marcel Brands. "De consequenties voor de club zijn groot. We zullen het financiële gat moeten dichten. Hoe? Dat moeten we nog bekijken.”

Brands weet nog niet precies welke invloed de eliminatie in Europa direct heeft op het transferbeleid van PSV. "Er is één positie vacant”, doelt hij op de zoektocht naar een linksback, die is uitgekomen bij HSV-verdediger Douglas Santos. Mogelijk lukt het PSV alleen om de Braziliaan te huren. "Verder weten we, qua uitgaande transfers, niet wat ons nog te wachten staat.”