Het Westland zet de bloemetjes weer buiten

Voor de twintigste keer vindt in Zuid-Hollandse wateren het Varend Corso plaats. Vrijdag, zaterdag en zondag laten de kwekers en tuinders uit het Westland zien wat ze zoal produceren. Thema deze keer is 'Be Happy'. De stoet trekt door onder meer Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Een tocht van 80 kilometer.

De vloot omvat dit jaar vijftig vaartuigen, allemaal opgemaakt met geurige bloemen en planten en voedzame groenten uit de Westlandse kassen. Hiervoor worden 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit gebruikt.

Speciaal voor deze twintigste editie heeft zanger Dennie Christian een lied geschreven met als titel 'Bloemen geven kleur aan je leven'. Dennie vaart zelf ook mee in de stoet. Zijn boot is vooral met cyclamen versierd.

Voor de jeugd is opnieuw het Kindercorso toegevoegd. Het gaat om acht boten met deelnemers van 8 tot 14 jaar. Dit jaar zal voor het eerst een speciale 'tienerboot' voor 12- tot en met 18-jarigen meevaren met het corso.

Het driedaagse evenement trekt jaarlijks zo'n half miljoen bezoekers.

Het Westland zet de bloemetjes weer buiten
Het Westland zet de bloemetjes weer buiten (Foto: ANP)