Ei is doodsoorzaak Rapper Prodigy

Rapper Prodigy van het hiphopduo Mobb Deep is overleden toen hij stikte in een ei. Dat concludeert de lijkschouwer in Las Vegas die zijn dood onderzocht volgens TMZ.

De 42-jarige muzikant stierf in juni. Prodigy, die eigenlijk Albert Johnson heette, was in Las Vegas voor een optreden toen hij met spoed werd opgenomen in een ziekenhuis. Hij leed al zijn hele leven aan sikkelcelanemie, een erfelijke vorm van bloedarmoede. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis stikte hij in een ei. 

De rapper werd eind juni begraven in New York. Naast zijn Mobb Deep-partner Havoc waren ook onder meer LL Cool J, Ice T, 50 Cent, Questlove, Remy Ma en Fat Joe daarbij aanwezig.

Het duo Mobb Deep debuteerde in 1993 met het album Juvenile Hell, maar opvolger The Infamous was hun grote doorbraak. Prodigy bracht ook een aantal solo-albums uit, zoals H.N.I.C. (Head Nigga in Charge), part 1 en 2. De rapper zat vanaf 2008 ruim drie jaar in de gevangenis voor een reeks opeenvolgende vergrijpen, zoals illegaal wapenbezit. Na deze periode pakte hij zijn muzikale carrière weer op.

Mobb Deep-rapper Prodigy stikte in ei
Ei is doodsoorzaak Rapper Prodigy (Foto: BuzzE)