PSV gaat af in Europa

PSV kan zich volledig gaan richten op het komende seizoen in de Eredivisie. De Eindhovenaren verloren vanavond in de derde voorronde van de Europa League opnieuw met 1-0 van het Kroatische NK Osijek, waardoor de ploeg een modderfiguur geslagen heeft en voor het eerst in 43 jaar geen Europees voetbal speelt.

Vorige week verloor PSV in eigen huis verrassend van het kleine Osijek en Luuk de Jong, Bart Ramselaar en Daniel Schwaab werden hier de slachtoffers van. Zij werden vervangen door Hirving Lozano, Davy Pröpper en Derrick Luckassen om zo een schokeffect te creëeren. Helaas voor trainer Philip Cocu slaagde zijn opzet niet.

Waar PSV zou moeten aanvallen was het Osijek dat na 25 minuten na een rake vrije trap van Petar Bockaj op voorsprong kwam. Jeroen Zoet werd hierbij in zijn eigen hoek geklopt. Vlak voor rust kwamen de Eindhovenaren er eindelijk uit. Zo schoot Marko van Ginkel over en vonden Jürgen Locadia en Pröpper de Kroatische doelman op hun weg.

Na rust bloedde de wedstrijd opnieuw dood en Cocu besloot meer aanvallers te brengen om iets te forceren. Osijek kwam echter geen moment meer in de problemen, waardoor PSV afging in Europa.

PSV gaat af in Europa League (Foto: Pro Shots/Joep Leenen)