Deense vrouwen naar finale EKV

Denemarken heeft zich voor de finale van het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen geplaatst. In de halve eindstrijd waren de Deense vrouwen beter in het nemen van penalty's dan Oostenrijk. Na de reguliere speeltijd en de verlenging bleef het 0-0 waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin was Denemarken trefzekerder.

Oostenrijk was in de openingsfase van de wedstrijd verantwoorderlijk voor de eerste gevaarlijke actie. Feiersinger zag haar inzet voor de lijn weggehaald worden door Theresa Nielsen. In de dertiende minuut kreeg Oostenrijk een mogelijkheid om op voorsprong te komen na een handsbal van een Deense speelster. Sarah Puntigam schoot de bal echter hoog over het Deense doel.

Troelsgaard was in het vervolg van de wedstrijd gevaarlijk maar de Deense speelster schoot op de lat. Echt grote kansen waren er in de reguliere tijd niet meer en ook in de verlenging werd niet gescoord.

Tijdens het nemen van strafschoppen faalde Oostenrijk driemaal terwijl de Deense vrouwen het hoofd grotendeels koel hielden, en daardoor voor het eerst in de geschiedenis de finale vanhet EK bereikten.

In de andere halve finale, die net begonnen is, speelt Nederland tegen Engeland.

Deense vrouwen naar finale EK (Pro Shots / Marcel van Dorst)