Linkin Park breekt record van David Bowie

Linkin Park heeft zo'n twee weken na het overlijden van zanger Chester Bennington een record gebroken door met maar liefst 23 singles in de Amerikaanse Billboard Hot Rock top 100 te staan. Hiermee verbraken ze het oude record van David Bowie uit januari 2016, die na zijn plotselinge overlijden met 21 singles in dezelfde lijst te vinden was.

Naast een tweetal tracks van Imagine Dragons en een nummer van Portugal. the Man wordt de gehele top 10 van de hitlijst in beslag genomen door liedjes van Linkin Park. Zo treffen we op de 2e plaats 'Numb', gevolgd door 'In The End' (#3), hun meest recente single 'Heavy' (#4), 'What I've Done' (#7), 'Crawling' (#8), 'Somewhere I Belong' (#9) en 'One More Light' (#10). Ook de andere 16 tracks waren allemaal in de top 50 van de lijst terug te vinden.

Ook in de Top Rock Albums heeft Linkin Park een nieuw record in handen. Zo staat de band nu op de eerste plaats met hun laatste album One More Light, die de afgelopen week meer dan 50.000 keer over de Amerikaanse toonbanken ging, gevolgd door Hybrid Theory (2000) op 2 en het album Meteora (2003) op de derde plaats, waarmee ze de eerste band zijn die de hoogste drie posities in de Top Rock Albums in één week weet te bezetten.