China wijst kritiek VS om Noord-Korea af

Chinese staatsmedia hebben de kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump van de hand gewezen dat het land te weinig doet om de Noord-Koreaanse crisis te bezweren. Trumps claim is "fout", schreef de partijkrant China Daily woensdag.

Peking heeft alle reden om zich oneerlijk behandeld te voelen, "omdat het hard heeft gewerkt om een vreedzame oplossing voor de crisis te vinden", aldus de krant. De solidariteit die tussen China en de Verenigde Staten is gevormd als gevolg van het nucleaire programma van Pyongyang zal "afbrokkelen" omdat de beschuldigingen van Washington niet ophouden, stelt de krant.

Trump heeft China afgelopen weekeinde na de laatste rakettest van hun bondgenoot Noord-Korea in duidelijke bewoordingen gewaarschuwd. "Ik ben erg teleurgesteld in China", schreef Trump in een Twitterbericht. China verdient jaarlijks honderden miljarden dollars aan de handel met de VS, maar doet in het geval van Noord-Korea niets, behalve praten, meent Trump. "We zullen het niet langer toestaan, China zou het probleem makkelijk kunnen oplossen", tweette Trump.

China wijst kritiek Donald Trump van de hand
China wijst kritiek VS om Noord-Korea af (Foto: ANP)