Nasa zoekt 'MiB's'

De NASA is op zoek naar een 'hoofd planetaire bescherming'. Deze persoon moet zich vooral bezighouden met het voorkomen van biologische vervuiling bij ruimtemissies. Dit houdt in dat bijvoorbeeld ruimtesondes, robotwagens en raketten geen organismen of bacteriën de ruimte mee in mogen nemen en vice versa. 

Het huidige hoofd, Catherine Conley verklaart tegenover de The Ney York Times dat wanneer een aardse bacterie of microbe zich op een andere planeet nestelt, dit het ruimte-onderzoek zou kunnen beinvloeden. Er zou dan onterecht gedacht kunnen worden dat er buitenaards leven ontdekt zou zijn. 

Volgens Conley is korstmos de grootste bedreiging. Korstmos is een kruising tusen alg en schimmel. "Dat mos heeft vrijwel alleen steen en zonlicht nodig. En die twee dingen heb je ook op Mars." Daarom moet bij elke ruimtemissie zorgvuldig worden onderzocht hoe groot de kans op vervuiling is. De gelukkige heeft dus wel de nodige kennis nodig van zowel ruimtevaart, wiskunde, natuurkunde en techniek.  

Het salaris voor deze functie ligt tussen de 124.000 en 187.000 doller per jaar. Mensen die buiten de VS wonen hebben pech, er mogen alleen Amerikanen solliciteren naar de baan. Misschien dat Will Smith nog tijd heeft.