Costa: "Juventus favoriet voor Champions League"

Douglas Costa verruilde Bayern München deze zomer voor Juventus. De buitenspeler heeft veel vertrouwen in zijn nieuwe club.

De Braziliaan is blij met zijn overstap en hoopt direct prijzen te kunnen pakken met Juventus. Costa mikt op het veroveren van de Champions League en denkt dat Juventus een goede kans maakt om het toernooi te winnen.

"Er is geen team dat net zoveel kans maakt om de Champions League te winnen als Juventus", vertelt Costa in gesprek met Gazzetta dello Sport. "Ik heb gemerkt dat de selectie veel kwaliteiten heeft. Daar wil ik mijn creativiteit aan toevoegen."

Costa speelt momenteel op huurbasis voor Juventus. Aan het einde van komend seizoen heeft de club de mogelijkheid om Costa definitief over te nemen van Bayern München. De keuze voor Juventus was niet moeilijk voor de buitenspeler.

"Ik koos voor Juventus omdat de club de afgelopen drie jaar twee Europese finales heeft gespeeld. Het is een team dat meer en meer kans wil maken op het winnen van de Champions League. Ik wil deel uitmaken van de historie van de club", aldus Costa.