Harvard verklaart Scaramucci per abuis dood

Het zit Anthony Scaramucci, voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis, niet mee. Maandag, op dezelfde dag dat president Trump hem ontsloeg, werd bekend dat de prestigieuze Harvard Universiteit hem dood had verklaard in een mail aan alumni.

In de mail met bijbehorende database staan alle namen van oud-studenten. Achter de naam van Scaramucci stond per abuis een asterisk, als teken dat de voormalig alumnus overleden was. De 53-jarige financier uit New York studeerde in 1989 af aan de rechtenfaculteit.

Harvard heeft excuses aangeboden. Onduidelijk is hoe de fout is ontstaan. In een volgende editie, wordt de fout gecorrigeerd. De database wordt iedere vijf jaar gepubliceerd en is alleen bedoeld voor alumni.

Scaramucci werd in juli aangesteld als communicatiedirecteur van het Witte Huis. Dat leidde eerst tot het vertrek van woordvoerder Sean Spicer en vervolgens van stafchef Reince Priebus. Na anderhalve week ontsloeg Trump Scaramucci echter ook, om de nieuwe stafchef John Kelly met een "schone lei" te laten beginnen en hem de gelegenheid te geven "zijn eigen team op te bouwen".

Harvard verklaart Scaramucci per abuis dood
Harvard verklaart Scaramucci per abuis dood (Foto: ANP)