Stel je vraag aan alpineskiër Maarten Meiners

Na een aantal jaar afwezigheid is de serie Stel je vraag aan...... teruggekeerd op FOK! In deze serie kan jij een vraag stellen aan een bekend figuur binnen de sportwereld.

Eerder kon je vragen stellen aan onder anderen Yuri van Gelder, Giedo van der Garde, Dex Elmont en Rea Lenders. Nu kun je je vragen afvuren op Maarten Meiners, die een sport beoefent die in ons land niet zo groot is als bijvoorbeeld langebaanschaatsen.

Copyright: Orlando van de Bosch

Maarten Meiners

Samen met Steffan Winkelhorst - en de sinds kort voor Nederland uitkomende Steve Theolier - is Meiners bij de mannen het uithangbord van het Nederlandse alpineskiën. In de World Cups is het alweer even geleden dat we Meiners zagen: in januari 2015 stond hij op de legendarische Chuenisbärgli-piste in Adelboden vooralsnog voor het laatst aan de start van een World Cup.

Aan ervaring is bij Meiners zeker geen gebrek. Zo reisde hij ook vorig seizoen weer de wereld over, van Duitsland tot Kazakhstan en van Japan tot Italië. In Kazakhstan deed de Nederlander mee aan de Universiade, waar hij zilver pakte op de alpinecombinatie. Dat was een mooi staaltje revanche op de Universiade van 2013, waar Meiners naar huis ging met een vierde en vijfde plek en dus geen medaille.

Copyright: Niels Onderwater

Op wereldkampioenschappen is de slalom- en reuzenslalomskiër al jaren een vaste deelnemer. In 2011 debuteerde hij in Garmisch-Partenkirchen, in 2013 pakte Meiners in Schladming een twintigste plek op de combinatie en in Vail (2015) en St. Moritz (2017) haalde de Nederlander de finish helaas niet. Het volgende grote kampioenschap is uiteraard de Olympische Spelen in Pyeongchang van komende winter, maar dan moet hij eerst nog plaatsing afdwingen.

Copyright: Edo Jungerius

Wat zou jij van Maarten Meiners willen weten? Laat je horen en wie weet zie jij je antwoord terug. Je kunt je vraag stellen tot 8 augustus 09:00 uur.