Veerman 'eerste keus' voor FC Utrecht

Henk Veerman hoopt zijn carrière komend seizoen te vervolgen bij FC Utrecht. Hij is het zat om op de bank plaats te moeten nemen.

FC Utrecht is naarstig op zoek naar een vervanger van Simon Makienok, die langdurig geblesseerd raakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Veerman wordt genoemd als een belangrijke kandidaat. Hij weet zelf af van de interesse, geeft hij aan in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik ben de eerste keus. Dit is voor mij een geweldige mogelijkheid die langskomt. Komen de clubs er niet uit, dan schakelt Utrecht naar Tomas Necid (ex-PEC Zwolle, nu Bursaspor, red.), vertelt Veerman openlijk.

"De trainer kiest weer voor Reza Ghoochannejhad in de basis, weet ik sinds kort. Dat betekent dat ik opnieuw wisselspeler word. Ik heb gevraagd of de club wil meewerken aan een vertrek. Ik heb tweeënhalf jaar mijn stinkende best gedaan voor de club, maar ben nooit basisspeler geweest. Ik hoop dat Heerenveen aan het menselijke aspect wil denken. Bij 80 procent van de transfers is de gunfactor van groot belang."

Veerman heeft nog een contract voor twee jaar bij sc Heerenveen. Hij scoorde in het voorbije seizoen vijf keer in 24 wedstrijden, maar stond geen enkele daarvan in de basisopstelling.