Audi Sport Team Sainteloc wint 24 uur van Spa

Zondag hebben Christopher Haase, Jules Gounon en Markus Winkelhock met de #25 Audi R8 LMS van Audi Sport Team Sainteloc de 69ste editie van de 24 uur van Spa gewonnen. Na 24 uur wedstrijd had de Duitser Haase een voorsprong van elf seconden op Maxime Soulet met de #8 M-Sport Bentley Continental. Op de derde plaats eindigde de #90 Mercedes van het Franse team AKKA ASP.

Ondanks het grote veld van 63 auto's en de hectiek die daar bij kwam kijken waren er na de start op zaterdagmiddag geen crashes in de openingsfase. In het eerste deel van de race streden de #55 Ferrari van Kaspersky Motorsport en #63 Lamborghini van GRT Grasser om de leiding in de race. Op een zware crash van de #50 Ferrari van AF Corse en wat kleinere incidenten na weinig spektakel. Wel deelde de wedstrijdleiding veel straffen uit voor het overschrijden van de track limits.

Om zes uur in de ochtend was er in de strijd voor de eerste plaats contact tussen de #55 Ferrari van Kaspersky Motorsport en #90 Mercedes van AKKA ASP. Hierbij raakte de stuurinrichting van de Ferrari beschadigd met als gevolg dat de auto bij Raidillon crashte. Einde wedstrijd voor het Italiaanse team.

Met nog een uur te gaan zaten de eerste zes auto's binnen één ronde. Het verschil tussen #25 Audi en #8 Bentley was nog maar een seconde of tien. De Audi wist echter de voorsprong te behouden en werd om 16.30u als winnaar afgevlagd. Op veertig seconden na de Bentley kwam de #90 Mercedes als derde over de finish.

Yelmer Buurman was met de #4 Mercedes van Black Falcon op plaats acht de beste Nederlander. Twee plaatsen daarachter Nicky Catsburg met de #98 BMW M6 van ROWE Racing. De overige Nederlanders haalden de finish niet.

Hoogtepunten Total 24 Hours of Spa 2017 (Bron: Youtube)