Pislinke Buemi uit Formule E-uitslag geschrapt, titelstrijd lijkt beslist

De titelstrijd in de Formule E lijkt beslist. Sebastien Buemi is namelijk uit de uitslag van de race in Montreal van zaterdag geschrapt: zijn auto was vier kilogram te licht. 

Buemi  begon aan het slotweekeinde als kampioenschapsleider, maar in de training ging het met een forse crash al fout. Renault zette de auto in rap tempo weer in elkaar, maar na afloop van de race bleek de bolide dus te licht te zijn, met als enige optie voor de organisatie om Buemi uit de uitslag te halen. 

De Zwitser raakt zijn vierde plek en de bijbehorende twaalf punten daardoor kwijt, waardoor Lucas di Grassi in het kampioenschap achttien punten voorsprong heeft. Zondag zijn op de slotdag nog 29 punten te verdienen: 25 voor de winst, drie voor de poleposition en één voor de snelste raceronde. Di Grassi heeft aan een plek in de top-4 sowieso genoeg om kampioen te worden.

Het zal voor de gemoedstoestand van Buemi bepaald niet best zijn. Zaterdag schold hij alles en iedereen al de huid vol na de eerste race, inclusief Daniel Abt, die na een unsafe release van Buemi - en een 'brake test' van de Zwitser - tegen diens bolide reed. Ook Robin Frijns moest het ontgelden.

Buemi is vies boos (Bron: YouTube)