'Eerste dopinggeval op WK zwemmen'

Het wereldkampioenschap zwemmen in Boedapest lijkt haar eerste dopinggeval te pakken te hebben. De Argentijnse ploeg heeft zwemmer Martin Naidich teruggetrokken van de series van de 1500 meter vrije slag, waarop hij zaterdag in actie zou komen.

In de Hongaarse hoofdstad gingen al enige tijd geruchten rond dat iemand betrapt was op doping, vermoedelijk een Argentijn. Aanvankelijk wilde de Argentijnse zwembond niet bevestigden dat het om Naidich ging, maar hij werd wel teruggetrokken van de 1500 meter, nadat hij de 400 en 800 meter vrije slag eerder in de week al gezwommen had.

Inmiddels blijkt het inderdaad om de 26-jarige Naidich te gaan, maar zelf ontkent hij in alle toonaarden iets fout gedaan te hebben. "Ik hoorde via Twitter dat een Italiaanse krant mij van doping beschuldigde", verklaarde Naidich tegenover La Nacion. Wereldzwembond FINA heeft de Argentijnen op de hoogte gebracht van een positieve test, waarna besloten werd om Naidich terug te trekken. 

Zelf blijft de zwemmer zijn onschuld volhouden: "Het is mogelijk dat ik een supplement genomen heb wat ergens mee besmet was, zoals in wel meer dopinggevallen. Ook kan het zijn dat ze mijn potje urine per abuis omgewisseld hebben met dat van iemand anders, ik zou het verder ook niet weten. Ik heb in elk geval niks genomen en ik heb niks te verbergen."