Taylor woest over appje Van Gerwen naar Van der Voort over Whitlock

Darter Phil Taylor is weer eens boos. Dit keer op Michael van Gerwen, hoewel hetgeen Taylor boos over is geen ene reet met de Engelsman te maken heeft.

Tijdens de World Matchplay speelde Van Gerwen in de achtste finales tegen Simon Whitlock en dat ging uitstekend. Zo goed zelfs, dat Van Gerwen tijdens de tweede pauze bij een 8-2 voorsprong een berichtje naar z'n maat Vincent van der Voort stuurde: "Doei, Whitlock", alvorens Van Gerwen een 11-3 zege pakte.

Niks aan de hand natuurlijk en Van der Voort vertelde dat een dag later in de studio van RTL7, even de tijd doden met een grappige anekdote. Plots was daar echter Taylor, die niks met het verhaal te maken had, maar toch eens even flink zijn plasje moest doen over het 'schandalige' gedrag van Van Gerwen.

Taylor maakte vrijdagavond in de kwartfinales gehakt van Van Gerwen, maar The Power leek er niet echt van te genieten, want hij stond zich vooral enorm op te winden. "Hij heeft Van der Voort vandaag zeker geen berichtje gestuurd? Belachelijk", foeterde de Engelsman

"Tijdens het duel met Whitlock stuurde hij Van der Voort een berichtje, 'doei, Whitlock'. Waarom doe je dat? Kom op, hij is een professional, hij is de nummer één van de wereld, word eens volwassen man", aldus Taylor, met een blik alsof Van Gerwen zojuist een stevige drol op zijn bord gedraaid had. "Het is gewoon belachelijk dat hij dat gedaan heeft en dat ga ik hem vertellen ook."

Vraag van de dag: wie zit er hier fout?

A - Van Gerwen, hij had zo'n berichtje nooit mogen sturen, respectloos!
B - Van der Voort, hoe durft hij zo'n overduidelijk streng geheim berichtje op TV te vertellen?
C - Taylor, waar bemoeit hij zich in godesnaam mee?
D - Whitlock, waarom kom je dan ook op een 2-8 achterstand?
E - Niemand, men moet zich eens niet zo aanstellen om niks
F - Anders, namelijk...