Verstappen positief: "Hopelijk kunnen we het gevecht aangaan"

Max Verstappen heeft een positief gevoel overgehouden aan de eerste dag van het raceweekend van de Grand Prix van Hongarije. "Het ziet er goed uit", zo liet de jonge Nederlander weten na de eerste twee vrije trainingen.

"In de eerste vrije training had ik nog niet helemaal het juiste gevoel, maar we hebben vandaag veel veranderd aan de auto en aan het eind van de tweede vrije training was het gevoel in de auto goed. Door de rode vlaggen kon ik niet alle ronden afmaken, maar verder ging het prima", zo legde de coureur uit op www.verstappen.nl.

Een goed begin van het raceweekend geeft Verstappen een positief gevoel voor de rest van het weekend. "Ik denk dat we hier een goede kans maken. Het ziet er beter uit dan tijdens de voorgaande races. We moeten de balans nog iets verbeteren om echt tevreden te kunnen zijn met de auto, maar wat snelheid betreft ziet het er goed uit. We zitten erbij, dus dat is positief."

Ook voor de kwalificatie ziet de Formule 1-coureur kansen. "Het zal in de kwalificatie close zijn. Hoewel Hamilton zijn tijd vandaag neerzette op de zachte banden, dus die zal er morgen sowieso goed bij zitten. Mercedes zal in de kwalificatie ook nog wel wat meer uit de motor kunnen halen, maar dat hebben ze nu ook echt nodig. Het lijkt meer open te liggen dan eerder dit jaar het geval was, dus hopelijk kunnen we het gevecht aangaan."

Verstappen positief: "Hopelijk kunnen we het gevecht aangaan" (Pro Shots / Action Images)Verstappen positief: "Hopelijk kunnen we het gevecht aangaan" (Pro Shots / Action Images)