Strandhandbalsters naar Jeugd Olympische Spelen

De Nederlandse strandhandbalsters hebben zich geplaatst voor de Jeugd Olympische Spelen van volgend jaar. In Buenos Aires zal de sport dan voor het eerst op het programma staan.

Op een zonnig Mauritius werd het WK voor spelers en speelsters tot 17 jaar afgewerkt, met als inzet niet alleen de wereldtitel, maar ook kwalificatie voor de Jeugd OS. Nederland moest daarvoor bij de beste drie Europese landen eindigen en dat lukte. Vier Europese landen haalden de kwartfinales, waarvan alleen Nederland, Portugal en Hongarije de halve eindstrijd haalde.

Daarin wisten de Nederlandse dames te winnen van Argentinië, waarna Hongarije de tegenstander was in de finale. In de groepsfase was Nederland na shoot-outs nog te sterk, dit keer won Hongarije. De eerste set - in strandhandbal wordt in sets gespeeld - ging met 23-24 naar Nederland, Hongarije sloeg in set twee met 23-16 hard terug. In de shoot-out zegevierde de Hongaarse dames met 7-4.

Als je kennis wilt maken met de sport kun je hier de finale van het WK U17 kijken tussen Nederland en Hongarije (Bron: YouTube)