Pröpper blij met concurrentie bij PSV

Davy Pröpper vindt het een goede zaak dat PSV veel opties heeft op het middenveld, ondanks dat hij zelf dan misschien buiten de boot valt.

Door de komst van Marco van Ginkel heeft Pröpper er weer een concurrent bij. Coach Phillip Cocu heeft Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar ook nog tot zijn beschikking. "We hebben met Bart, Jorrit, Marco en mij vier spelers voor drie plaatsen en dan zitten er dus nog enkele goede talenten achter", zegt Pröpper in gesprek met Voetbal International.

"Dat hoort bij een club als PSV. Zo houden we elkaar scherp, dat is goed voor het elftal", aldus de 25-jarige Arnhemmer. "We spelen zo veel wedstrijden en gedurende een seizoen raken er altijd spelers geblesseerd. Iedereen zal echt wel genoeg minuten maken."

Pröpper, die vorig seizoen in 34 competitieduels in actie kwam, speelt donderdag met PSV tegen NK Osijek (Kroatië). Hij beseft dat de verwachtingen in Brabant hoog zijn. "We hebben natuurlijk twee jaar Champions League gehad, prachtige wedstrijden, maar in de Europa League mag er meer van ons worden verwacht. Er zitten nog altijd fantastische clubs in deze competitie. De groepsfase halen en dan overwinteren is in elk geval het doel."