Dodelijk ongeluk met Nederlandse kermisattractie in VS

Een nachtmerrie van iedere kermisbezoeker: een attractie die afbreekt. Op de Ohio State Fair in de VS gebeurde het, er viel een dode en meerdere mensen raakten gewond.

Toen een deel van de Fire Ball afbrak, werd een rij met stoeltjes door de lucht geslingerd. Een 18-jarige man kwam vijftien meter verderop op de grond terecht en overleed ter plekke.

De kermis is op last van de gouverneur van Ohio gesloten. Naar het ongeluk wordt een onderzoek ingesteld. 

Tilburgse kermis
De attractie is gemaakt door de Nederlandse fabrikant KMG Rides. In een interview met Looopings laat directeur Albert Kroon van KMG weten mee te leven met de slachtoffers. "We bestaan sinds 1989, zo'n ernstig ongeluk hebben we nog nooit meegemaakt", stelt hij.

Ook op Nederlandse kermissen zijn vergelijkbare attracties te vinden. Zo ook de 'chaos' op de Tilburgse kermis, die van dezelfde fabrikant is. Kroon ziet geen reden om die te sluiten. "We wachten eerst de onderzoeken af." Ook de exploitant in Tilburg is niet van plan om vandaag gesloten te blijven.

Update 14:40 uur
Volgens Omroep Brabant blijft dezelfde attractie op de Tilburgse kermis gesloten. Ook andere attracties van KMG blijven dicht, zo ook een in Drievliet. Het is niet bekend wanneer de attracties weer open gaan.

Hieronder een video van het ongeluk. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren!