Gouden dag Nederlandse ploeg op Jeugd Olympisch Festival

Op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Hongaarse Györ heeft Nederland een uitermate goede dag achter de rug. In drie sporten werden medailles gewonnen, met drie keer goud, één keer zilver en één keer brons als totaalscore.

We beginnen op de atletiekbaan, waar Sven Jansons op de 110 meter horden veruit de beste was. Met 13,87 seconden pakte hij het goud, iets boven zijn eigen nationale record voor atleten tot 16 jaar. In haar eerste serieuze internationale 3000 meter liep de 15-jarige Anna Highthower naar 9:45,37 minuten. Daarmee kon ze zich niet in de strijd om goud mengen, maar er was wel een mooie bronzen medaille.

Bij het kogelstoten kwam Alida van Daalen al in haar eerste poging tot 16,23 meter, een verbetering van haar persoonlijk record met meer dan een halve meter. Niemand kwam meer bij die poging in de buurt en dat betekende dat ook Van Daalen met een gouden medaille naar huis gaat.

In het zwembad was er wederom succes voor Caspar Corbeau, maar dit keer kon de 16-jarige Nederlander juichen om een gouden medaille. Op de 200 meter schoolslag scheelde het overigens allerminst veel: met 2:17,43 bleef hij de Turk Demir Demirkam welgeteld één honderdste van een seconde voor. 

Judoka Naomi van Krevel zorgde eveneens voor een toevoeging aan de oogst. In de klasse tot 48 kilogram kon alleen de Servische Andrea Stojadinov haar verslaan, waardoor de Nederlandse het zilver pakte.