Katy Perry op de bres voor transsoldaten

Katy Perry neemt het op voor de transgenders die, als het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt, niet meer welkom zijn in het Amerikaanse leger. Op Twitter spreekt de zangeres zich uit tegen het nieuwe defensiebeleid.

"Iedereen die ons recht om in vrijheid te leven verdedigt, moet in vrijheid kunnen dienen! Er dienen op dit moment duizenden van hen." Perry sluit haar post af met de hashtag ProtectTransTroops.

Onder diezelfde hashtag spraken woensdag meerdere bekende Amerikanen zich uit tegen het bannen van transgenders uit het leger.

Caitlyn Jenner
Caitlyn Jenner, zelf transgender,richt zich op Twitter direct tot Trump. "Er zijn 15.000 patriottistische transgender Amerikanen in het leger, die vechten voor ons allen. Wat is er gebeurd met je belofte om voor hen te vechten?"

Actrice en zangeres Demi Lovato steekt de transgendergemeenschap een hart onder de riem. "Ik wil jullie laten weten dat ik van jullie hou en dat jullie onvoorwaardelijk worden gesteund."

Lena Dunham
"Hey trans-tieners", post Lena Dunham, "deze man vertegenwoordigt niet de overweldigende liefde, steun en trots die op jullie wacht als jullie de grote wereld in stappen."

James Corden richt zich tot de dochter van de president. "Hey Ivanka, James hier. Ik hoop dat alles goed gaat. Snel vraagje, kun je... uhhh.. je vader even bellen voor een goed gesprek?"Onder het bericht plaatst hij een link naar een post op de Twitterpagina van Ivanka, waarin ze zich op 1 juni volmondig schaart achter de LGBTQ-gemeenschap die 'een enorme bijdrage levert aan onze maatschappij en economie'.

Katy Perry in de bres voor transsoldaten
Katy Perry op de bres voor transsoldaten (Foto: BuzzE)