Wereldkampioen 400m horden mist WK

Het wereldkampioenschap atletiek in Londen zal het komende maand moeten doen zonder Nicholas Bett. De Keniaan werd twee jaar geleden in Beijing bijna uit het niks wereldkampioen op een onderdeel waarop Kenia nog nooit wat gewonnen had: de 400 meter horden, waarbij landgenoot Boniface Mucheru zelfs ook nog vijfde werd.

Bett heeft een scheenbleenblessure opgelopen, waardoor hij een goede maand geleden het Keniaans kampioenschap - tevens de selectiewedstrijd voor het WK - al over moest slaan. Toch werd hij geselecteerd voor het WK, omdat hij als regerend kampioen automatisch geplaatst is, maar hij blijkt nu niet op tijd fit te zijn.

"Het is zeer teleurstellend dat ik mijn wereldtitel niet kan verdedigen", aldus Bett. "Ik heb heel hard gewerkt om er in Londen te staan en om revanche te nemen na de mislukte Olympische Spelen, waar ik er in de eerste ronde al uit moest", doelt hij op een diskwalificatie. Manager Jukka Harkonen gaf aan dat MRI-scans uitwezen dat er een stressfractuur in Bett's scheenbeen zit, waarbij wedstrijden er nu voor zouden kunnen zorgen dat hij zijn scheenbeen zelfs breekt.