Broertjes Mulder grijpen naast medailles op Wereldspelen

Op de Wereldspelen in Wroclaw heeft de Nederlandse equipe op het eerste onderdeel van het skeeleren op de weg geen medailles kunnen veroveren, wat ook niet geheel in de lijn der verwachtingen lag.

Maandagochtend stond de 200 meter tijdrit bij de vrouwen en mannen op het programma. Bianca Roosenboom haalde namens Nederland de finale niet: ze eindigde als twintigste in de kwalificaties. Goud was er voor de Chileense Maria Moya, die 18,840 seconden nodig had voor het parcours. De Taiwanese Chen Ying-chu veroverde het zilver, voor de Zuid-Koreaanse An Yi-seul.

Kay Schipper eindigde bij de mannen als zestiende, maar de broers Ronald en Michel Mulder haalden de top-12 en dus de finale wel. Michel eindigde daarin als elfde, Ronald pakte een nette zevende plek, op 0,402 seconden van het goud. Dat was voor de Spanjaard Iosaba Fernandez met een tijd van 16,897 seconden, één honderdste sneller dan de Duitser Simon Albrecht - die na twee keer goud op de baan zijn derde medaille pakte. Op 0,033 seconden ging het brons naar de Fransman Gwendal le Pivert, terwijl de Mexicaan Jorge Luis Martinez, in de kwalificaties nog de snelste, 'slechts' vierde werd.