Dubbel Russisch goud op WK schermen

De laatste dag van de individuele wedstrijden op het wereldkampioenschap schermen heeft dubbel Russisch goud opgeleverd: zowel bij het floretschermen bij de mannen als het degenschermen bij de vrouwen ging het goud naar Rusland.

Bij de mannelijke floretschermers had Sebastiaan Borst zich voor de laatste 64 geplaatst, maar de Egyptenaar Mohamed Essam was hem met 15-14 nipt de baas. De pas 16-jarige Daniel Giacon stond eveneens bij de laatste 64 na een paar bijzonder mooie zeges in de voorronden, maar de Australiër Sholto Douglas maakte met 15-11 een einde aan zijn ijzersterke WK-debuut.

De Rus Dmitriy Zherebchenko rekende in de halve finale af met de Japanner Takahiro Shikine, wiens landgenoot Toshiya Saito olympisch kampioen Daniele Garozzo uit Italië naar huis stuurde. In de finale kon hij Zherebchenko echter niet meer aan en met 15-12 ging het goud naar de Rus.

Bij de vrouwen ging de eerste halve finale in het degentoernooi tussen de Oekraïnse Olena Kryvytska en Ewa Nilip uit Polen, die zich verrassend voor de finale plaatste. De Russische Tatyana Gudkova verraste Julia Beljajeva uit Estland in de halve eindstrijd, alvorens Nilip in de finale met 11-9 te verslaan.