Engelse dames boeken tweede zege op EK

De Engelse voetbalsters hebben zich vrijwel zeker geplaatst voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap. Na de 6-0 zege op Schotland werd ditmaal Spanje met 2-0 aan de zegekar geregen.

Engeland kende in Breda een droomstart doordat Francesca Kirby op aangeven van Ellen White al na anderhalve minuut de bal tegen de touwen wist te werken. Even later leek het zelfs 2-0 te worden, maar de goal werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Spanje vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg kansen op de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd riepen de Spaanse dames om een strafschop na hands aan Engelse zijde, maar de claim werd om onduidelijke redenen niet gehonoreerd. Vlak hierna tekende Jodie Taylor de bevrijdende 2-0 aan, waardoor de ploeg alleen nog in theorie uitgeschakeld kan worden in de groepsfase.