Amerikaanse zwemmers winnen prachtige estafette, Hongarije stunt op thuis-WK

De Amerikaanse zwemploeg heeft op het wereldkampioenschap in Boedapest het goud gewonnen op de 4x100 meter vrije slag bij de mannen.

Het werd een fantastische strijd in de Duna Arena in de Hongaarse hoofdstad, met name tussen de Verenigde Staten en Brazilië. Caeleb Dressel en Townley Haas zwommen namens de Amerikanen geweldig, bij Brazilië deed tweede zwemmer Marcelo Chierighini dat zelfs nog wat beter.

Na drie zwemmers hadden de Amerikanen een kleine voorsprong, die Nathan Adrian moest verdedigen tegen Bruno Fratus. De Braziliaanse sprintbom vertrok aanzienlijk sneller, maar kon het gaatje net niet dichten en moest genoegen nemen met zilver, minder dan drie tienden achter de 3:10,06 van de Amerikanen.

Het stadion in Boedapest ging uit haar dak en dat kwam niet door de VS en Brazilië. Dominik Kozma, Nandor Nemeth en Peter Holoda brachten Hongarije naar de derde plek, waarna slotzwemmer Richard Bohus met een prachtig optreden het sensationale brons binnenhaalde, de eerste WK-medaille ooit voor de Hongaarse 4x100m-ploeg.