Twee aanhoudingen door arrestatieteam in Alkmaar

In Alkmaar is een grootscheepse politieactie bezig. Aanleiding voor de actie is 'een verdachte situatie' aldus een woordvoerder. Wat voor verdachte situatie wilde ze in belang van het onderzoek niet kwijt. 

De uitvalswegen worden bewaakt, in de stad lopen agenten met kogelwerende vesten rond en de politiehelikopter heeft ruim een uur boven het centrum gevlogen. Deze is inmiddels weer vertrokken. 

Update 18:14 uur
NH Nieuws weet te melden dat een arrestatieteam op de Vondelstraat, voor de deur van sportschool Fit for Free, een stormram aan het voorbereiden is. 

Update 18:35 uur
Volgens getuigen ter plaatse zou de politie een inval aan de Monseigneur Nolensstraat of de Colijnstraat voorbereiden. De woordvoerder van de politie kon dit niet ontkennen of bevestigen. 

Update 19:03 uur
Volgens Annabelle Zandbergen, verslaggever bij NH-Nieuws, is de inval aan de Mgr. Nolensstraat zojuist afgerond. De politie was begonnen om de afzetlinten te verwijderen, maar volgens Annabelle zijn ze bezig om deze weer terug te plaatsen. Het zou mogelijk kunnen zijn vanwege de hoog opgelopen emoties van omwonenden. 

Update 19:13 uur
Video toegevoegd

Update 20:03 uur
Bij de inval zijn twee personen aangehouden. Het arrestatieteam, dat werd ingezet omdat er een melding was binnengekomen dat er een persoon met een automatisch wapen rond zou lopen, arresteerde één persoon in de woning, de ander werd buiten op straat aangehouden. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. Een wapen werd overigens niet aangetroffen. De politie doet nader onderzoek in de woning. 


Bron video: Alkmaar Centraal