Volleybalsters door ziekte teruggetrokken van EYOF

Zondag wordt in het Hongaarse Györ het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) geopend, met vanaf maandag een week lang de beste Europese jeugdsporters die in actie komen. Bij het volleybaltoernooi voor de meisjes had Nederland vanaf maandag mee moeten strijden, maar dat gaat helaas op het laatste moment niet door.

De reden daarvoor mag gerust zuur genoemd worden: op en na het voorbereidingstoernooi in Spanje zijn meerdere speelsters ziek geworden en de kans op besmetting van andere speelsters - en deelnemers in de andere sporten - is te groot. "Allereerst is het voor de meiden en de staf natuurlijk een enorme tegenvaller", aldus chef de mission Pieter van den Hoogenband.

"Ze gingen er vanuit dat ze de Europese jeugdtop flink partij zouden gaan bieden en gingen dan ook, niet onterecht, voor de medailles. Vallen en opstaan hoort bij topsport en ik ben er van overtuigd dat ze dit zullen gebruiken om nog weer sterker te worden", zegt Van den Hoogenband. "Dit is keihard, maar we willen de gezondheid van onszelf en anderen niet in gevaar brengen", aldus coach Julien van de Vyver.