OJ Simpson komt vrij

OJ Simpson komt op vrije voeten. De 70-jarige voormalige football-ster wist de reclassering donderdag te overtuigen om hem, vermoedelijk in oktober, in vrijheid te stellen. Dat meldt The Journal.

In 2008 was Simpson tot een celstraf tussen de 9 en 33 jaar veroordeeld voor een gewapende overval op een handel in sportaandenkens, waarbij de handelaar was ontvoerd. Simpson beweerde dat hij slechts zijn eigen gestolen spullen terug wilde hebben, maar dat geloofde de jury niet.

Simpson werd in de jaren 70 beroemd als American football-speler bij de Buffalo Bills. Maar hij werd nog veel beroemder toen hij in 1994 half Amerika aan de buis gekluisterd hield terwijl de politie hem door Los Angeles achtervolgde. Zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman waren namelijk dood aangetroffen. Voor die misdaad werd Simpson, na een rechtszaak die negen maanden voortsleepte, echter vrijgesproken.

De footballer was ook acteur, en speelde onder meer de rol van de knullige Nordberg in twee Naked Gun-films naast Leslie Nielsen. Naar verluidt werkt regisseur David Zucker aan een nieuwe comedy, dus wie weet heeft OJ naast zijn vrijheid straks ook een baan.