Meer actie van Twitter tegen ongepaste tweets

Twitter komt in vergelijking met vorig jaar tien keer zo vaak in actie tegen accounts die met ongepast gedrag misbruik maken van het medium. Twitter kwam donderdag met cijfers en resultaten naar buiten van de maatregelen om Twitter veiliger te maken.

Twitter heeft dankzij nieuwe systemen twee keer zoveel accounts met ongepast gedrag weten op te sporen. Duizenden accounts die bijvoorbeeld anderen treiteren of angst zaaien worden tijdelijk geblokkeerd of verwijderd. Twitter zegt ook zicht te hebben op gebruikers die nadat ze zijn verwijderd weer een nieuw account creëren om door te kunnen gaan met ongepast gedrag.

Del Harvey, hoofd van het veiligheids- en vertrouwensteam van Twitter zegt: "Er zijn sterke ontwikkelingen te zien doordat we Twitter steeds veiliger maken, voor iedereen. Door een combinatie van technologie en een menselijke touch kunnen we consistenter en transparanter onze regels handhaven." Accounts die Twitter-regels overtreden krijgen een sanctie. Zij kunnen bijvoorbeeld minder functies gebruiken in hun account. Volgens Twitter blijft het bij ongeveer 65 procent bij een eenmalige sanctie.

Voor goedwillende gebruikers introduceerde Twitter onder meer een kwaliteitsfilter, waarmee Twitteraars hun eigen feed kunnen aanpassen naar eigen voorkeur en meldingen van (onbekende) accounts niet te zien krijgen. "Er is geen snelle oplossing", zegt Harvey. ''We blijven ons aanpassen en doen ons best om ervoor te zorgen dat Twitter de veiligste plek is om het gesprek van de dag te volgen en verschillende geluiden te horen."

Meer actie van Twitter tegen ongepaste tweets
Meer actie van Twitter tegen ongepaste tweets (Foto: BuzzT)