Celstraf geŽist tegen ex-wethouder na ontucht

Voor ontucht met een zestienjarig meisje is tegen een voormalig CDA-wethouder uit Bleskensgraaf woensdag gevangenisstraf geëist. Verdachte Eeuwit Klink (33) verdient volgens de aanklager anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De officier van justitie oordeelt dat hij misbruik maakte van zijn positie en overwicht in de scheve en stiekeme verhouding met het meisje.

Klink heeft toegegeven dat hij in het voorjaar van 2015 als CDA-fractievoorzitter in Gorinchem een korte seksuele relatie met de puber had. De getrouwde politicus kende haar onder andere omdat ze naar dezelfde kerk gingen. Het meisje was bovendien een oppas voor zijn kinderen.

De relatie bleef geheim tot het meisje in februari 2016 op advies van de dominee naar de politie stapte en aangifte deed.

Complete verrassing
De aangifte kwam als een complete verrassing voor de CDA'er die inmiddels wethouder was geworden in Gorinchem. De verdenking kostte hem niet alleen zijn functie op het gemeentehuis. Ook bij zijn oude werkgever, de politie, hoefde hij niet meer terug te komen.

Tijdens het begin van zijn strafzaak in april betuigde Klink uitgebreid spijt voor zijn overspel. Er was volgens hem sprake van wederzijdse liefde.

Vrijspraak
Zijn advocaat Adriaan Norenburg vroeg om vrijspraak. Volgens hem is er stemming gemaakt over de moraal van de verdachte terwijl hij en het meisje vrij waren om een relatie te beginnen. Het meisje werd niet gedwongen, aldus de raadsman.

De rechtbank in Rotterdam doet op 2 augustus uitspraak.

Celstraf geëist tegen ex-wethouder na ontucht
Celstraf geëist tegen ex-wethouder na ontucht (Foto: ANP)