'Ook Italiaanse interesse in Denswil'

Ajax kan binnenkort ruim een miljoen verdienen als Stefano Denswil verkocht wordt door Club Brugge. Na Hamburger SV is nu ook Torino geïnteresseerd.

Een transfer lonkt voor Club Brugge-verdediger Stefano Denswil. Nadat eerder Hamburger SV als geïnteresseerde club werd genoemd, zou nu ook Torino in de markt zijn. Het Laatste Nieuws schrijft dinsdag dat de tweede club van Turijn, vorig seizoen tiende in Italië, een versterking ziet in de oud-Ajacied.

Denswil verruilde tweeënhalf jaar geleden Ajax voor Club Brugge, voordat hij goed en wel was doorgebroken in Amsterdam. In de Belgische Jupiler Pro League viel hij in positieve zin op en hij was eigenlijk niet weg te denken uit de defensie van de Belgische topclub.

Rafel van der Vaart, oud-speler van Hamburger SV én Ajax, heeft al aangegeven heil te zien in de match Denswil-HSV. "Denswil zou goed voor HSV zijn en HSV goed voor hem", zegt Van der Vaart tegen BILD. Als Denswil verkast, voor zo'n zes à zeven miljoen euro, kan Ajax ruim één miljoen tegemoet zien.