Curaçao puntloos uitgeschakeld op Gold Cup

Voor de voetballers van Curaçao, waaronder veel spelers die in de Eredivisie actief zijn of zijn geweest, zit de CONCACAF Gold Cup er weer op. De ploeg van Remko Bicentini debuteerde als zelfstandig team, maar wist in drie groepswedstrijden niet tot scoren te komen.

Zondag werd in San Antonio voor meer dan veertigduizend toeschouwers het laatste groepsduel gespeeld. Curaçao ging daarin onderuit tegen Mexico, dat na dik twintig minuten op voorsprong kwam door Angel Sepulveda. De jonge verdediger Edson Alvarez maakte in blessuretijd de beslissende 2-0, waardoor het toernooi voor Curaçao voorbij was.

De wedstrijd tussen El Salvador en Jamaica leverde een gelijkspel op. Dankzij Nelson Bonilla kwam El Salvador al snel op voorsprong, maar een door Darren Mattocks benutte penalty in de tweede helft bracht de 1-1 eindstand op het bord.

Woensdag staan met Costa Rica - Panama en VS - El Salvador de eerste twee kwartfinales op het programma, een dag later gevolgd door Jamaica - Canada en Mexico - Honduras.