BBC krijgt kritiek op nieuwe Doctor

Sommige fans van de serie Doctor Who zijn diep teleurgesteld in de BBC nadat de zender bekendmaakte dat actrice Jodie Whittaker de rol van de beroemde Doctor op zich zal nemen. Het is voor het eerst dat een vrouw de rol vertolkt van het futuristische personage, als we Joanna Lumley niet meetellen.

Het personage van the Doctor reist door de tijd en lost -of voorkomt- problemen op. Dagblad The Daily Mirror verzamelde een reeks boze reacties op de bekendmaking. "Hij heet Time Lord, een man dus. Geen vrouw", reageerde een fan op Twitter. Andere fans zeggen dat ze niet meer zullen kijken en ontevreden zijn met de keuze voor Whittaker.

De actrice zegt het een eer te vinden de hoofdrol te mogen vertolken in de legendarische Britse tv-serie. "Niet alleen als acteur, maar ook als feminist, vrouw en iemand die zich graag laat uitdagen om juist dat te worden waarvan anderen zeggen dat dat niet kan", verklaarde ze.

Ze kreeg bijval van andere kijkers die de stap van de BBC juist waardeerden. "Voor elke seksist die dreigt niet meer te kijken is er straks een jong meisje die een nieuwe heldin heeft", twitterde een fan. Jodie Whittaker vervangt acteur Peter Capaldi vanaf Kerstmis als de nieuwe Doctor.

BBC krijgt kritiek op keuze voor Whittaker
BBC krijgt kritiek op nieuwe Dr. Who (Foto: BuzzE)