FOK! Wat een weer: zonniger en kalm weer

Wil september vruchten dragen, dan in juli hitte om te klagen.

Goedemorgen! Vandaag laat de zon steeds vaker z'n gezicht zien, alleen in het zuiden kan er 's ochtends nog een beetje (mot)regen vallen. Het is met 20 graden in het noorden en 24 graden in het zuiden best aangenaam te noemen. De wind is overwegend zwak tot matig en komt voornamelijk uit noordwestelijke richting. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 7/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1942 Het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
1943 De geallieerde bombardementen op Amsterdam-Noord. Ze waren gericht op de Fokker vliegtuigfabrieken in Amsterdam-Noord. Geen enkele bom raakte de fabriek, wel de huizen in de omgeving.
1955 In het Belgische Ploegsteert ontploft een niet gebruikte mijntunnel door blikseminslag. Er ontstaat een enorme krater.
2004 Een zeer actief onweersfront, voorafgegaan door een enorme shelf cloud, trekt over Nederland. Het KNMI registreert meer dan 80.000 ontladingen op deze dag.
2014 Vlucht MH17 van Malaysia Airlines, onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur, stort neer nabij de Oekraïense stad Donetsk. Hierbij komen alle 298 inzittenden om, waaronder 196 Nederlanders en 4 Belgen.

Wolken boven Castricum (Foto: DJMO)
Wolken boven Castricum (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!