Mollema: "Dit is de grootste zege van mijn carriŤre"

Bauke Mollema heeft de vijftiende etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De Nederlander van Trek-Segafredo was superblij met zijn overwinning. "Dit is echt geweldig", aldus de Groninger direct na afloop van de etappe.

"Ik ben zo blij om een etappe te winnen in de Tour de France. Ik heb hier zo hard voor gewerkt de laatste paar jaar. Dit was een groot doel voor mij. Ik had een kans, maar veel ploegen wilden meezitten in de ontsnapping vandaag. Ik ging op de eerste klim vol gas om het gat naar de eerste groep te overbruggen. Uiteindelijk lukte het met 25 renners", aldus Mollema.

"Dat was het eerste doel van de dag. Daarna ging ik er gewoon voor in de laatste 30 kilometer. Het was een lange tijd alleen, en de achtervolgers waren heel close aan het einde, maar ik redde het! Dit is de grootste zege van mijn carrière tot nu toe. De Tour de France was altijd al mijn droom. Ik ben ongelooflijk blij." Mollema won in 2013 een etappe in de Ronde van Spanje. Vorig jaar was de Nederlander de beste in de Clásica San Sebastian.

Mollema:
Mollema: "Dit is de grootste zege van mijn carrière" (Pro Shots / George Deswijzen)