Catkiller krijgt zestien jaar cel

De 26-jarige Robert Farmer uit San Jose is tot 16 jaar cel veroordeeld omdat hij in 2015 minimaal 21 katten gemarteld en gedood heeft. Volgens de openbaar aanklager vormt de man, vanwege zijn persoonlijkheidsstoornis, een gevaar voor de samenleving. De straf is zo hoog uitgevallen omdat Farmer geen enkel teken van berouw vertoonde en over weinig empatisch vermogen zou beschikken. 

De eerste meldingen van 'mysterieus' verdwenen katten kwamen in september 2015 uit de omgeving van Cambrian Park in San Jose. Sommige dieren werden dood teruggevonden, één dier wist te ontsnappen en werd door een dierenarts behandeld aan 'een beet die niet afkomstig was van een dier' en een bloedende wond aan zijn kop. 

Een van de dood gevonden poezen zou ook seksueel misbruikt zijn maar daar konden de dierenartsen, die de gemartelde dieren onderzochten, het niet over eens worden. Doordat één van de ontvoeringen op bewakingsbeelden werd vastgelegd, kon Farmer worden aangehouden. Hij werd door buurtbewoners herkend. 

Robert Farmer (Foto: San Jose Police Department)
Robert Farmer (Foto: San Jose Police Department)