Teleurgestelde Sneijder: "Heb nog geen plannen"

Wesley Sneijder betreurt de manier waarop hij afscheid heeft moeten nemen van Galatasaray. Het contract van de middenvelder werd vrijdag ontbonden.

Sneijder wilde zijn contract, dat in 2018 zou aflopen, graag met een jaartje verlengen. Galatasaray zag dat niet zitten en de komst van Younes Belhanda gaf al aan dat de Turkse club nog weinig plannen met Sneijder had. "Als je op zo'n manier weg moet, is dat niet leuk. Maar de trainer heeft zijn keuze gemaakt", zei de Oranje-international tegen beIN Sports.

Belhanda krijgt in Istanbul rugnummer 10, het nummer waarmee Sneijder speelde. "Als een coach niet met je wil werken, moet je op zoek naar wat anders. En als een coach jou niet meer wil gebruiken, dan krijg je ook geen rugnummer. Ik wens Younes Belhanda alle succes toe."

In diverse media werd Sneijder gelinkt aan een avontuur in de Major League Soccer, maar over zijn toekomst is nog niets bekend. "Ik heb verder nog geen plannen. Ik ga naar Amsterdam en daarna zie ik wel wat ik ga doen", vertelde hij. "Ik heb in ieder geval vertrouwen in mijn kwaliteiten en weet zeker dat er iets op mijn pad komt."

Ondanks het teleurstellende vertrek heeft Sneijder geen spijt dat hij in januari 2013 naar Istanbul ging. "Ik heb er veel mooie momenten meegemaakt en over het algemeen ben ik heel blij dat ik de kans heb gepakt om naar Galatasaray te komen."