Wade en Hopp falen tegen Noord-Amerikanen op US Darts Masters

De darters zijn in het kader van de World Series of Darts in Las Vegas voor de US Darts Masters. Acht toppers van de PDC namen het op tegen acht Amerikaanse qualifiers. Twee Amerikanen wisten zelfs te winnen. 

De Nederlanders hadden weinig problemen. Raymond van Barneveld moest even warmdraaien, maar won met 6-3 van David Cameron. Michael van Gerwen gunde Chris White geen leg. 

James Wade speelde tegen de pas 21-jarige Dawson Murschell. De Canadees reist al regelmatig naar Europa om de jeugdtour van de PDC te spelen en stond deze week voor het eerst op het grote podium. Hij kwam 3-1 voor tegen Wade, maar toch leek de Engelsman de slotleg te gaan winnen. The Machine haperde alleen, miste zes matchdarts en dat zorgde voor een ware explosie bij Murschell. 

De beslissende pijlen van Dawson Murchell. (Twitter.com/OfficialPDC)

Ook Dave Richardson wist van een PDC-topper te winnen. Hij won met 6-3 van Max Hopp. Het jonge Duitse talent mocht mee om evaring op te doen, maar lijkt niet door te stoten naar de top. Woensdag was al de US Darts Championship met de acht amerikaanse qualifiers. Dat toernooi werd gewonnen door Willard Bruguier. Hij won in de finale met 6-5 van Dave Richardson. Bruguier heeft zich daarmee geplaatst voor het WK in Londen. Hij moest in de eerste ronde van de US Darts Masters met 6-4 zijn meerdere erkennen in Gerwyn Price. 

Zaterdag gaat het toernooi verder met de kwartfinales, halve finales en finale. De partijen zijn dan best of vijftien legs. 

US Darts Masters - Eerste ronde
Daryl Gurney 6-2 Dennis Sayre
Gerwyn Price 6-4 Willard Bruguier
Dave Richardson 6-3 Max Hopp
Raymond van Barneveld 6-3 David Cameron
Dawson Murschell 6-5 James Wade
Peter Wright 6-3 Shawn Brenneman
Michael van Gerwen 6-0 Chris White
Gary Anderson 6-0 Jayson Barlow


Kwartfinales - zaterdag
Dawson Murschell v Gerwyn Price
Michael van Gerwen v Dave Richardson
Gary Anderson v Raymond van Barneveld
Peter Wright v Daryl Gurney

Halve  finales
Van Gerwen/Richardson v Murschell/Price
Anderson/Van Barneveld v Wright/Gurney