FOK! Wat een weer: eerst zon, later regen

Brengt juli hete gloed, zo gedijt september goed.

Vandaag begint de dag met af en toe wat zon, in het noordoosten is lichte regen mogelijk. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en kan er in de avond in het westen en noorden een lichte bui vallen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog als we het KNMI mogen geloven.

De temperaturen komen vandaag uit rond de 21 graden. De overwegend matige wind komt uit het westen vandaan.  

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1969 In het Belgische Dinant weigeren bij het afdalen van een steile helling de remmen van een Nederlandse bus, die daarop door een hek schiet en in de Maas stort. De chauffer en 20 passagiers komen om. De reisleidster en drie vakantiegangers weten uit de bus te ontsnappen.
1997 Seriemoordenaar Andrew Phillip Cunanan schiet modeontwerper Gianni Versace neer buiten zijn huis in Miami in Florida.
2002 De zogenoemde "Amerikaanse TalibanJohn Walker Lindh pleit schuld aan het helpen van de vijand en bezit van explosieven. Hij wordt veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.
2011 Na een brand stort een deel van het Zendstation Smilde in. Er vallen geen gewonden.
2016 Mislukte militaire staatsgreep in Turkije. 265 mensen komen om.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!