FOK! Wat een weer: kans op neerslag

Brengt juli hete gloed, zo gedijt september goed.

Goedemorgen! Vandaag wordt het NAT. Een regengebied trekt vanuit het westen richting het oosten over het land. Met name in de middag kan dat een paar stevige buien, gepaard met onweer en hagel, opleveren. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen op, maar het noorden blijft kans maken op een bui. 

De temperaturen lopen uiteen van 18 graden in het noordwesten tot 22 graden in het zuidoosten. De wind draait richting het noordwesten en is meest matig van kracht, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1789 Het begin van de Franse Revolutie, tijdens het bewind van Lodewijk XVI. Parijzenaars bestormen de Bastille in Parijs en bevrijden zeven politieke gevangenen. Frankrijk wordt (tijdelijk) een republiek.
1933 In Duitsland worden alle politieke partijen behalve de NSDAP verboden.komen.
1960  Jane Goodall komt aan in het Gombe Stream-Reservaat in het huidige Tanzania om haar beroemde studie van chimpansees in het wild aan te vangen.
1987 Een camping in Le Grand-Bornand wordt tijdens noodweer overspoeld door de buiten haar oevers getreden rivier Borne. 23 mensen komen om het leven.
2010 Een hevige storm raast over Wallonië en de streek rond Leuven. Op 1 uur tijd worden 20.500 bliksemontladingen gemeten, met pieken tot 526 ontladingen per minuut. In Elsenborn worden rukwinden tot 137 km/h gemeten.
2016 In Nice rijdt een vrachtwagen in op publiek dat het vuurwerk naar aanleiding van de Franse nationale feestdag heeft bekeken. Er vallen 86 doden. Het blijkt om een aanslag te gaan, die enkele dagen later door Islamitische Staat wordt opgeëist.

Iteejer en Yvonne waren een paar weken geleden op Cyprus (Foto: Iteejer)
Iteejer en Yvonne waren een paar weken geleden op Cyprus (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!