PayPal-klant kan aankopen doen in App Store

Nadat een samenwerking tot grote ergernis van gebruikers jarenlang was uitgebleven, hebben Apple en PayPal nu toch de handen ineengeslagen. Sinds woensdag kunnen mensen in onder meer Nederland via PayPal aankopen in de App Store, de iTunes Store en in Apple Music betalen.

Kopers kunnen PayPal als betaalmethode selecteren op al hun Apple-apparaten, zoals hun iPhone, iPad, iPod touch en Mac of in iTunes via hun pc. De extra betaalmethode zorgt volgens PayPal voor een grotere keuze bij de aankoop van apps, muziek, films, tv-shows, boeken, Apple Music-abonnementen en iCloud-opslag. Tot op heden was het alleen mogelijk om gebruik te maken van een creditcard of iTunes Gift Cards. Eerder was er een samenwerking met ClickAndBuy, maar deze werd door Apple verbroken.

PayPal-klanten met een nieuwe of bestaande Apple ID kunnen PayPal als betaalmethode selecteren. Eenmaal geselecteerd, worden alle aankopen van die Apple ID voortaan automatisch in rekening gebracht bij het PayPal-account. Ook worden aankopen via PayPal OneTouch via Apple-apparaten als Apple TV en Apple Watch mogelijk.

Apple-klanten kunnen sinds woensdag in meerdere landen betalen via PayPal.

PayPal-klant kan aankopen doen in App Store
PayPal-klant kan aankopen doen in App Store (Foto: BuzzT)