McGregor beschuldigd van racisme tijdens persconferentie

Yep, het is weer tijd om de succesvolle blanke man op zijn plek te zetten. Dinsdagavond werd de eerste persconferentie met MMA-superster Conor McGregor en de ongeslagen bokslegende Floyd Mayweather gehouden en het duurde niet lang voordat de speelse beledigingen over en weer werden uitgedeeld. Alleen ging McGregor, volgens veel kijkers, veel te ver.

'Dance for me, boy!', schreeuwde de trotse Ier toen Mayweather aan het schaduwboksen was. En heel Twitter ging weer los, want het woord 'boy' gebruiken tegen een zwarte man, dat is blijkbaar niet toegestaan.

Het gebruik van 'boy' wordt door de zwarten als racistisch ervaren, omdat in de tijd van de slavernij en institutioneel racisme in de Verenigde Staten, dit woord door de witten werd gebruikt om duidelijk te maken dat de zwarte Amerikaan niet op gelijk niveau stond met de witte. Ook al heeft zelfs het Hooggerechtshof in de VS naar het gebruik van dit woord gekeken en de uitspraak was dat dit geen woord is met een duidelijk racistische ondertoon.

Het leidend voorwerp Mayweather, die naast money ook de bijnaam pretty boy heeft, leek er ook geen problemen mee te hebben, maar Twitter denkt uiteraard anders...