Wimbledonsprookje Rybarikova duurt voort

Het sprookje van tennisster Magdalena Rybarikova op Wimbledon kent maar geen einde. De 28-jarige Slowaakse speelt al sinds 2008 mee op de Grand Slams, maar kwam nooit verder dan een plek in de derde ronde, drie keer in totaal. Afgelopen jaar kende ze veel blessureleed, waardoor ze wegzakte tot buiten de mondiale top-400, maar in Londen lijkt Rybarikova niet te stoppen.

De huidige nummer 87 van de wereld stuurde vroeg in het toernooi Karolina Pliskova, de mondiale nummer drie, naar huis en uiteindelijk plaatste ze zich voor haar eerste kwartfinale. Daarin leek van zenuwen geen enkele sprake te zijn: Coco Vandeweghe, toch iemand met wat meer ervaring op dit niveau, leverde haar allereerste servicebeurt in en liep vervolgens constant achter de feiten aan.

De Amerikaanse nummer 25 van de wereld brak Rybarikova in de eerste game van set twee wel, maar leverde haar service direct in en deed dat kort daarop nog eens. Op eigen service wist ze wel drie matchpoints weg te werken, maar een game later serveerde Rybarikova zich met een lovegame naar haar eerste halve finale ooit op een Grand Slam: 6-3, 6-3.

Rybarikova kan het zelf nog nauwelijks geloven (Pro Shots/Action Images)
Rybarikova kan het zelf nog nauwelijks geloven (Pro Shots/Action Images)